Pestrý kompot
86 min.
Ingredience
- 200gramůHrušky
- 100gramůMeruňky
- 150gramůHrozinky
- 100mililitrůRum
- 150mililitrůVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 100gramůJablka
- 50gramůJahody zahradní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Hrušky a jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a vyjmeme jádřince.
- 2Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Jahody omyjeme a zbavíme stopek.
- 3Hrozinky necháme 6 minut máčet v rumu smíchaném s vodou.
- 4Připravené ovoce smícháme dohromady, přisypeme hrozinky, cukr a rozpůlený vanilkový lusk. Vše necháme 60 minut povařit.
- 5Vyjmeme vanilkový lusk a ovoce rozmixujeme na hladkou kaši.
- 6Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.