Petrželová omáčka

55 min.

Ingredience

    • 50mililitrůMléko plnotučné
    • 1lžičkaSůl
    • 200mililitrůVývar zeleninový
    • 30gramůPetržel kudrnka
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 600mililitrůVývar drůbeží
    • 300gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
67 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Vápník
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme 50 gramů másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a oběma vývary, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut.
  • 2
    Odstavíme z ohně a teprve nyní vmícháme do omáčky 250 gramů čerstvého másla.
  • 3
    V rendlíku povaříme 5 minut listy z petržele a scedíme. Odvar z listů přimícháme do omáčky. Nakonec vmícháme posekanou petrželku kudrnku.
  • 4
    Omáčka je vhodná k telecímu masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.