Petrželová omáčka
55 min.
Ingredience
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 30gramůPetržel kudrnka
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 300gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
67 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Vápník
30 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme 50 gramů másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a oběma vývary, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut.
- 2Odstavíme z ohně a teprve nyní vmícháme do omáčky 250 gramů čerstvého másla.
- 3V rendlíku povaříme 5 minut listy z petržele a scedíme. Odvar z listů přimícháme do omáčky. Nakonec vmícháme posekanou petrželku kudrnku.
- 4Omáčka je vhodná k telecímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.