Picanchagne
75 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 1000gramůHrušky
- 150gramůZakysaná smetana
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
45 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
12 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden z nich vyválíme na plát, kterým vyložíme, máslem vymazanou, koláčovou formu.
- 2Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na plátky. Pokapeme citrónem a smícháme se smetanou a cukrem. Opepříme.
- 3Směs nalijeme na těsto.
- 4Druhý díl těsta vyválíme na plát a překryjeme jím formu. Okraje potřeme bílkem a slepíme se spodní částí těsta.
- 5Koláč potřeme rozšlehaným žloutkem.
- 6Koláč pečeme při 200 °C 50 minut. Pokud se vršek rychle zbarvuje, překryjeme listem papíru na pečení.
- 7Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.