Picanchagne

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
45 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
12 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden z nich vyválíme na plát, kterým vyložíme, máslem vymazanou, koláčovou formu.
  • 2
    Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na plátky. Pokapeme citrónem a smícháme se smetanou a cukrem. Opepříme.
  • 3
    Směs nalijeme na těsto.
  • 4
    Druhý díl těsta vyválíme na plát a překryjeme jím formu. Okraje potřeme bílkem a slepíme se spodní částí těsta.
  • 5
    Koláč potřeme rozšlehaným žloutkem.
  • 6
    Koláč pečeme při 200 °C 50 minut. Pokud se vršek rychle zbarvuje, překryjeme listem papíru na pečení.
  • 7
    Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.