Piccata al limone
45 min.
Ingredience
- 480gramůTelecí kýta
- 24gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůVíno bílé
- 36mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůPetržel - nať
- 16gramůKapary
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 12mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
194 mg
Cukr
408 mg
Postup přípravy
- 1Maso naklepeme a lehce zaprášíme moukou. Osmažíme na rozehřátém oleji s máslem a dáme stranou.
- 2Do výpeku od smaženého masa přilijeme víno a necháme vyvařit do hustší šťávy. Poté přilijeme vývar a opět vaříme do vyvaření a zhoustnutí omáčky.
- 3Do omáčky přidáme citronovou šťávu a kapary, dosolíme, opepříme a vložíme nazpět maso, které necháme chvíli prohřát.
- 4Podáváme posypané sekanou petrželí a kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.