Pikantní červená omáčka

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
35 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu nalijeme do hrnce, osolíme, nalijeme ocet a v ni uvaříme umytou červenou řepu. Uvařenou vybereme z vody, necháme vychladnout a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme neoloupané, ale jemně nastrouhané jablko. Promícháme spolu s medem.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo, zalijeme vínem, vysypeme do pánve připravenou nastrouhanou řepu a jablka, jemně nasekanou chilli papričku, podle chuti opepříme a vše dusíme asi 20 minut, aby změkla řepa.
  • 3
    Porcujeme na talíře, zakapeme trochou kvalitního olivového oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.