Pikantní červená omáčka
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůČervená řepa
- 100gramůJablka
- 2lžíceMed včelí
- 1kusChilli paprička
- 1decilitrVíno červené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
35 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vodu nalijeme do hrnce, osolíme, nalijeme ocet a v ni uvaříme umytou červenou řepu. Uvařenou vybereme z vody, necháme vychladnout a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme neoloupané, ale jemně nastrouhané jablko. Promícháme spolu s medem.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, zalijeme vínem, vysypeme do pánve připravenou nastrouhanou řepu a jablka, jemně nasekanou chilli papričku, podle chuti opepříme a vše dusíme asi 20 minut, aby změkla řepa.
- 3Porcujeme na talíře, zakapeme trochou kvalitního olivového oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.