Pikantní červené zelí s černým rybízem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
47 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hlávky červeného zelí odstraníme první velké listy, hlávku rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké nudličky, které dáme do velké mísy. Zelí posypeme solí, cukrem (60g), čerstve pomletým černým pepřem, zázvorem, nastrouhaným muškátovým oříškem a drceným kmínem. Pomocí rukou zelí dobře promícháme, zároveň ho i promačkáme. Černý rybíz očistíme, dobře promyjeme v sítu a necháme okapat.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej na kterém zelí krátce orestujeme. Pak ho zakryjeme pokličkou a dusíme při mírnější teplotě přibližně 18-20 minut. Občas promícháme. Poté přidáme k zelí rybíz, dochutíme cukrem (5-10g) a dusíme ještě 4-5 minut. Zelí nezahušťujeme.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, které vysmažíme na pánvičce dozlatova. Vysmaženou slaninu přimícháme až do hotového zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.