Pikantní ceviche

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
762 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupané hřebenatky opláchneme a oddělíme jikry od masa. Maso vodorovně nakrájíme na 2-3 plátky a takto připravené dáme společně s jikrami do mísy.
  • 2
    Krevetám odkrojíme hlavy a oloupeme krunýře. Na hřbetní části je nařízneme a vytáhneme z nich černou žilku. Maso přidáme k připraveným hřebenatkám.
  • 3
    Rybí maso pokrájíme přes vlákna na tenké plátky a přidáme k ostatním surovinám do mísy.
  • 4
    Promačkáme citron a limetky, rozpůlíme je a všechnu šťávu z nich vymačkáme do mísy s masem. Vše opatrně promícháme, přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do lednice. Maso změní barvu, ale nesmí být průhledné. Také by nemělo být naložené příliš dlouho, aby moc nezměklo.
  • 5
    Maso přendáme do jiné mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájenou chilli papričku a olivový olej. Opatrně promícháme a necháme 5 minut odležet.
  • 6
    Na talíře rozložíme salátové listy různých barev, srpečky citronu nebo limetky, přidáme marinované maso a posypeme pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.