Pikantní ceviche
30 min.
Ingredience
- 16kusůKrevety tygří - loupané
- 300gramůOkoun - filety
- 1kusLimetka kafrová
- 1kusCibule červená
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát kadeřavý
- 8kusůHřebenatka
- 2kusyCitrony
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
762 mg
Postup přípravy
- 1Vyloupané hřebenatky opláchneme a oddělíme jikry od masa. Maso vodorovně nakrájíme na 2-3 plátky a takto připravené dáme společně s jikrami do mísy.
- 2Krevetám odkrojíme hlavy a oloupeme krunýře. Na hřbetní části je nařízneme a vytáhneme z nich černou žilku. Maso přidáme k připraveným hřebenatkám.
- 3Rybí maso pokrájíme přes vlákna na tenké plátky a přidáme k ostatním surovinám do mísy.
- 4Promačkáme citron a limetky, rozpůlíme je a všechnu šťávu z nich vymačkáme do mísy s masem. Vše opatrně promícháme, přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do lednice. Maso změní barvu, ale nesmí být průhledné. Také by nemělo být naložené příliš dlouho, aby moc nezměklo.
- 5Maso přendáme do jiné mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájenou chilli papričku a olivový olej. Opatrně promícháme a necháme 5 minut odležet.
- 6Na talíře rozložíme salátové listy různých barev, srpečky citronu nebo limetky, přidáme marinované maso a posypeme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.