Pikantní chřest z Chodova

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3898 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
434 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
624 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý chřest omyjeme, oloupeme, odřežeme spodní tvrdé stonky (asi 1/3). Citrón omyjeme, odkrojíme z něj 2 plátky a ze zbytku citrónu vymačkáme do skleničky šťávu. Do hrnce s vařící vodou přidáme lžíci másla, 2 lžičky soli a 1 lžičku cukru. Přidáme 2 plátky omytého citrónu. Chřest svážeme a ponoříme do vroucí vody a pomalu vaříme přibližně 10 minut. Voda by měla jen mírně probublávat.
  • 2
    Mezitím v rendlíku rozehřejeme 100 g másla, přimícháme do něj bílý pepř a podle chuti až 0.5 lžíce citrónové šťávy. Uvařený chřest opatrně vyjmeme, necháme okapat, hned rozložíme na talíře, přelijeme pepřovým máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.