Pikantní chřest z Chodova
20 min.
Ingredience
- 600gramůChřest zelený
- 1,5litryVoda pitná
- 100lžicMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5kusCitrony
- Pepřové máslo
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3898 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
434 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
624 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý chřest omyjeme, oloupeme, odřežeme spodní tvrdé stonky (asi 1/3). Citrón omyjeme, odkrojíme z něj 2 plátky a ze zbytku citrónu vymačkáme do skleničky šťávu. Do hrnce s vařící vodou přidáme lžíci másla, 2 lžičky soli a 1 lžičku cukru. Přidáme 2 plátky omytého citrónu. Chřest svážeme a ponoříme do vroucí vody a pomalu vaříme přibližně 10 minut. Voda by měla jen mírně probublávat.
- 2Mezitím v rendlíku rozehřejeme 100 g másla, přimícháme do něj bílý pepř a podle chuti až 0.5 lžíce citrónové šťávy. Uvařený chřest opatrně vyjmeme, necháme okapat, hned rozložíme na talíře, přelijeme pepřovým máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.