Pikantní čočka s klobásou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 200gramůKlobása Dunajská
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 300gramůČočka jedlá
- 300gramůCeler bulvový
- 300gramůMrkev kořen
- 80gramůSlanina vepřová
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
27 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Přebranou a opláchnutou čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu podle potřeby dolijeme, k čočce přidáme očištěnou mrkev a celer, rozdrcenou kostku masoxu a uvaříme doměkka.
- 2Slaninu drobně nakrájíme, rozehřejeme a zpěníme na ni jemně nakrájenou cibuli a oloupané, na kolečka nakrájené klobásy. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený celer, zasypeme paprikou, osolíme a osmahneme.
- 3Čočku rozdělíme na talíře a doplníme připravenou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.