Pikantní grilovaný platýz
40 min.
Ingredience
- 500gramůPlatýz - filety
- 5kusůChilli paprička
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
441 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Sójovou omáčku smícháme s moučkovým cukrem. Utřeme česnek, přelijeme lžící oslazené sójové omáčky a lžící vody. Směs dobře promícháme. Nalijeme na omyté porce platýze a necháme asi 1 hodinu odležet.
- 2Porce zvolna grilujeme za občasného potírání sójovou směsí. Měkké maso upravíme na mísu a přelijeme rozehřátým máslem.
- 3Zbylou sójovou omáčku smícháme s nasekanými chilli papričkami a citronovou šťávou. Pikantní směsí zakapeme porce platýze.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.