Pikantní guláš II

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 1decilitrZakysaná smetana
    • 4plátkyHovězí roštěnka vys. peč.
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceProtlak rajčatový
    • 1hrstHouby čerstvé
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
733 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnky rozkrájíme na proužky 3 - 4 cm dlouhé.
  • 2
    Cibuli zpěníme na másle, přidáme proužky masa zaprášené hladkou moukou a opečeme po všech stranách. Maso podlijeme, osolíme necháme dusit téměř do měkka.
  • 3
    Houby očistíme a nasekáme a spolu s protlakem přidáme k téměř měkkému maso. Vše necháme dusit do měkka.
  • 4
    Na samý závěr přidáme smetanu, ale již nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 16. 12. 2015
Pikantní guláš II
Bylo to dobré. Byla jsem zvědavá jak tam bude chutnat zakys. sm. Ještě nikdy jsem nic podobného nevařila. A musím říci, že k bramborám mně seděla. Jen bych to nenazvala asi gulášem. Jinak palec nahoru 😉