Pikantní guláš II
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1decilitrZakysaná smetana
- 4plátkyHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1hrstHouby čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
733 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky rozkrájíme na proužky 3 - 4 cm dlouhé.
- 2Cibuli zpěníme na másle, přidáme proužky masa zaprášené hladkou moukou a opečeme po všech stranách. Maso podlijeme, osolíme necháme dusit téměř do měkka.
- 3Houby očistíme a nasekáme a spolu s protlakem přidáme k téměř měkkému maso. Vše necháme dusit do měkka.
- 4Na samý závěr přidáme smetanu, ale již nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 16. 12. 2015
Pikantní guláš II
Bylo to dobré. Byla jsem zvědavá jak tam bude chutnat zakys. sm. Ještě nikdy jsem nic podobného nevařila. A musím říci, že k bramborám mně seděla. Jen bych to nenazvala asi gulášem. Jinak palec nahoru 😉