Pikantní hermelín
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 8kusůNové koření celé
- 4kusyJalovec
- 3kusyBobkový list
- 2kusyChilli papričky nakládané
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
- 2kusyFeferony
- 480gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
79 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kolečka sýrů rozřízneme podélně, aby vytvořily kapsy, do nichž vložíme rozdrcený pepř, plátky cibule, česneku a případně další koření podle vlastní chuti a fantazie.
- 2Naplněné hermelíny umístíme do vhodné skleněné nádoby, aby ji co nejvíce zaplnily a obložíme znovu kolečky cibule, plátky česneku, různobarevným celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem a pokud máme rádi ostřejší chuť, také feferonkami nebo chilli papričkami. Zalijeme olejem, nejlépe olivovým, sklenici uzavřeme a dáme do chladu na pět dní uležet. Určitě však naložené sýry nepodáváme dříve než za dva dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 11. 2015
Pikantní hermelín
Naloženo, dáno do lednice. Jsem zvědavá, jestli rodinka odolá dostatečně dlouho 😉. Vypadá to slibně.