Pikantní houbová polévka
30 min.
Ingredience
- 350gramůZelí hlávkové bílé
- 2lžíceTamarindová pasta
- 100gramůMrkev kořen
- 4kusyChilli paprička
- 1lžíceGalgan
- 4lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCukr palmový
- 1,2litryVývar zeleninový
- 230gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 100gramůRajčata
- 8kusůLimetka kafrová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričky nakrájíme, česnek prolisujeme, galgán nakrájíme. Mrkev pokrájíme na kolečka, žampiony rozpůlíme, bílé zelí rozkrájíme, fazolky rozpůlíme a koriandr hrubě nasekáme. Rajčata také rozpůlíme.
- 2Zeleninový vývar vlijeme do předehřátého woku, přidáme tamarindovou pastu, chilli papričky, česnek, galgán, rybí omáčku, cukr listy mauricijské papedy. Přivedeme za občasného promíchání k varu. Poté oheň zmírníme, přidáme mrkev, houby, bílé zelí a fazolky. Povaříme 10 minut nepřikryté. Na závěr přidáme koriandr a koktejlová rajčata, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut.
- 3Hotovou polévku vlijeme do předehřáté polévkové mísy a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.