Pikantní hovězí

85 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
    • 225gramůHovězí maso zadní
    • 2stroužkyČesnek
    • 1lžičkaBadyán
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 6kusůCibulka jarní
    • 1lžíceSherry brandy
    • 0,25lžičkaChilli omáčka
    • 1,5decilitryVoda pitná
    • 2lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso nakrájíme na nudličky a dáme na talíř. V misce smícháme rozetřený česnek, 1 lžíci sójové omáčky a badyán. Nudličky přelijeme směsí z misky a promícháme, aby se směsí pokryly. Talíř přikryjeme a necháme marinovat hodinu v lednici.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájené jarní cibulky. Vyndáme je a necháme okapat. Do woku přidáme hovězí nudličky i s marinádou a smažíme za stálého míchání. Dáme zpět jarní cibulky a přidáme sherry, chilli omáčku, sójovou omáčku a 2/3 vody.
  • 3
    Smícháme solamyl se zbytkem vody a směs vmícháme do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.