Pikantní koláč s rybízem
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůRybíz bílý
- 100gramůRybíz černý
- 100gramůRybíz červený
- 100gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 0,25litrSirup rybízový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, nakrájeným máslem a vejcem, zaděláme těsto které dáme do vymazané a vysypané koláčové formy.
- 2Okraje těsta zdvihneme. Pečeme v předehřáté troubě, koláč necháme ve formě.
- 3Posypeme očištěným rybízem a polijeme štávou.
- 4Koláč ještě cca půl hodiny necháme ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.