Pikantní krevety se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 1kusZázvor celý
- 4kusyChilli paprička
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika zelená
- 1stroužekČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceCukr třtinový
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 0,25hrnekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a společně s krevetovou pastou, zázvorem a chilli papričkami rozmělníme v keramickém hmoždíři.
- 2V rozpálené pánvi rozehřejeme olivový olej a na středně silném ohni na něm opékáme za stálého míchání zhruba 1 minutu kořenící pastu. Pasta nesmí zhnědnout, aby nebyla hořká.
- 3Přidáme jarní cibulky a zelenou papriku a opékáme 5 minut. Potom vmícháme rajčata a cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji vodou. Omáčku zvolna dusíme 5 minut.
- 4Do omáčky přidáme krevety a vaříme je 4 minuty. Jarní cibulku nakrájíme na nudličky a pokrm jimi ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.