Pikantní krevety se zeleninou

35 min.

Ingredience

    • 1lžičkaKrevetová pasta
    • 1kusZázvor celý
    • 4kusyChilli paprička
    • 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 8kusůCibulka jarní
    • 1kusPaprika zelená
    • 1stroužekČesnek
    • 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 350gramůKrevety tygří - loupané
    • 0,25hrnekVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a společně s krevetovou pastou, zázvorem a chilli papričkami rozmělníme v keramickém hmoždíři.
  • 2
    V rozpálené pánvi rozehřejeme olivový olej a na středně silném ohni na něm opékáme za stálého míchání zhruba 1 minutu kořenící pastu. Pasta nesmí zhnědnout, aby nebyla hořká.
  • 3
    Přidáme jarní cibulky a zelenou papriku a opékáme 5 minut. Potom vmícháme rajčata a cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji vodou. Omáčku zvolna dusíme 5 minut.
  • 4
    Do omáčky přidáme krevety a vaříme je 4 minuty. Jarní cibulku nakrájíme na nudličky a pokrm jimi ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.