Pikantní krupková kaše
45 min.
Ingredience
- 300gramůKrupky trhané
- 500mililitrůMléko polotučné
- 500gramůJablka
- 50gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1kusCukr skořicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Krupky spaříme vroucí vodou a potom je v osolené vodě uvaříme doměkka a scedíme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka, přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme, až krupky změknou. Před koncem vaření vmícháme cukr.
- 2Kaši rozdělíme na talíře, omastíme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.