Pikantní kukuřičný chléb

65 min.

Ingredience

    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 150gramůMouka kukuřičná
    • 150gramůMouka pšeničná hrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaCukr krystal
    • 1špetkaSůl
    • 2kusyVejce slepičí
    • 150mililitrůMléko - podmáslí
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 3kusyChilli papričky - vločky
    • 125gramůSýr Čedar
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme vejce, podmáslí a mléko. Ve druhé míse smícháme obě mouky, přidáme cukr a sůl, poté zalijeme ušlehanou směsí. Pořádně promícháme, dokud se nevytvoří vlhké těsto.
  • 2
    Nyní nastrouháme sýr. Papričky zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kousky. Spolu se sýrem je dáme do těsta, které opět pořádně promícháme.
  • 3
    Těsto následně přendáme do olejem vymazané formy na chléb a pečeme zhruba 35 minut při 220 stupních Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.