Pikantní kukuřičný chléb
65 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka kukuřičná
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaCukr krystal
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko - podmáslí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 3kusyChilli papričky - vločky
- 125gramůSýr Čedar
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme vejce, podmáslí a mléko. Ve druhé míse smícháme obě mouky, přidáme cukr a sůl, poté zalijeme ušlehanou směsí. Pořádně promícháme, dokud se nevytvoří vlhké těsto.
- 2Nyní nastrouháme sýr. Papričky zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kousky. Spolu se sýrem je dáme do těsta, které opět pořádně promícháme.
- 3Těsto následně přendáme do olejem vymazané formy na chléb a pečeme zhruba 35 minut při 220 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.