Pikantní kuřecí salát s kokosovým dresinkem
85 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 120mililitrůKokosová smetana
- 1kusLimetka
- 2lžíceCukr třtinový
- 115gramůKaštany vodní
- 50gramůOřechy Kešu
- 4kusyŠalotka
- 4kusyLimetka kafrová
- 1kusCitronová tráva
- 1lžičkaGalgan
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceMáta
- 1kusSalát hlávkový
- 2lžíceOmáčka rybí
- Na ozdobu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bez kosti rozložíme na talíř. Potřeme rozdrceným česnekem, sójovou omáčkou a 1 lžící oleje. Zakryté necháme marinovat 1-2 hodiny.
- 2Poté zbytek oleje rozpálíme ve woku a maso na něm orestujeme po obou stranách cca 3-4 minuty. Vyjmeme a odložíme.
- 3V hrnci smícháme kokosovou smetanu s rybí omáčkou a šťávou vymačknanou z 1 limety. Přidáme cukr a zahříváme, dokud se nerozpustí. Směs odstavíme.
- 4Maso pokrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Přidáme na plátky nakrájené vodní kaštany, nahrubo nasekané pražené kešu oříšky, tenké plátky šalotky, nadrobno nakrájené limetkové listy, nasekanou citronovou trávu, nadrobno pokrájený galgán, najemno nakrájenou chilli papričku bez semínek, plátky jarní cibulky a mátové lístky. Přelijeme kokosovým dresinkem a důkladně promícháme.
- 5Salát opláchneme, jednotlivé listy rozdělíme na servírovací talíře a vytvoříme z nich lůžko. Na každé přidáme porci salátu, dozdobíme tenkými plátky chilli papriček bez semínek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.