Pikantní kuřecí salát s kokosovým dresinkem

85 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa bez kosti rozložíme na talíř. Potřeme rozdrceným česnekem, sójovou omáčkou a 1 lžící oleje. Zakryté necháme marinovat 1-2 hodiny.
  • 2
    Poté zbytek oleje rozpálíme ve woku a maso na něm orestujeme po obou stranách cca 3-4 minuty. Vyjmeme a odložíme.
  • 3
    V hrnci smícháme kokosovou smetanu s rybí omáčkou a šťávou vymačknanou z 1 limety. Přidáme cukr a zahříváme, dokud se nerozpustí. Směs odstavíme.
  • 4
    Maso pokrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Přidáme na plátky nakrájené vodní kaštany, nahrubo nasekané pražené kešu oříšky, tenké plátky šalotky, nadrobno nakrájené limetkové listy, nasekanou citronovou trávu, nadrobno pokrájený galgán, najemno nakrájenou chilli papričku bez semínek, plátky jarní cibulky a mátové lístky. Přelijeme kokosovým dresinkem a důkladně promícháme.
  • 5
    Salát opláchneme, jednotlivé listy rozdělíme na servírovací talíře a vytvoříme z nich lůžko. Na každé přidáme porci salátu, dozdobíme tenkými plátky chilli papriček bez semínek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.