Pikantní kuskus s rokfórem a červenou řepou
11 min.
Ingredience
- Kuskus
- 2špetkyKari koření
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůKuskus
- 175mililitrůPoctivý zeleninový bujón
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 55gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Sterilovanou sladkokyselou, na nudličky pokrájenou červenou řepu scedíme z nálevu a necháme ji okapat.
- 2Připravíme si kuskus: v hrnci nasucho krátce osmažíme lžičku kari koření, pak k němu přidáme lžíci oleje, 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem a kořením. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Poté ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj červenou řepu.
- 3Kuskus na talířích posypeme nastrouhaným pikantním sýrem a hned teplý servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.