Pikantní mexické kukuřičné enchiladas
95 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh měkký
- 100gramůMouka pšeničná
- 5lžičekSůl
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůŠunka tradiční
- 2kusyCibulka jarní
- 5lžicSalsa mexicana
- 1hrstBylinky čerstvé - svazek
- 100gramůKukuřičná krupice T 600
- 450mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
321 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s kukuřičnou krupicí, přidáme vejce a sůl. Po částech přidáváme 450 ml vody a vymícháme řídké lívancové těsto. Hotové těsto musíme nechat 30 minut odpočinout.
- 2Na pánvi rozpálíme olej. Usmažíme do zlatova 8 tenkých placek, o průměru cca 20 cm. Hotové placky skládáme na talíři na sebe.
- 3Připravíme si náplň. Šunku rozkrájíme na malé kostičky, očištěné a omyté jarní cibulky krájíme na tenká kolečka. Vše smícháme v misce s tvarohem a salsou.
- 4Troubu předehřejeme na 200°C a naplníme placky. Na placku dáme 2 polévkové lžíce náplně. Placku přeložíme a lehce přitiskneme okraje k sobě.
- 5Na plech položíme pečící papír a na něj dáme všechny naplněné enchiladas. Pečeme na středním roštu přibližně 15 minut.
- 6Podáváme teplé, ozdobíme jemně pokrájenými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.