Pikantní mexické kukuřičné enchiladas

95 min.

Ingredience

    • 250gramůTvaroh měkký
    • 100gramůMouka pšeničná
    • 5lžičekSůl
    • 1kusVejce slepičí
    • 200gramůŠunka tradiční
    • 2kusyCibulka jarní
    • 5lžicSalsa mexicana
    • 1hrstBylinky čerstvé - svazek
    • 100gramůKukuřičná krupice T 600
    • 450mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
321 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s kukuřičnou krupicí, přidáme vejce a sůl. Po částech přidáváme 450 ml vody a vymícháme řídké lívancové těsto. Hotové těsto musíme nechat 30 minut odpočinout.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej. Usmažíme do zlatova 8 tenkých placek, o průměru cca 20 cm. Hotové placky skládáme na talíři na sebe.
  • 3
    Připravíme si náplň. Šunku rozkrájíme na malé kostičky, očištěné a omyté jarní cibulky krájíme na tenká kolečka. Vše smícháme v misce s tvarohem a salsou.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200°C a naplníme placky. Na placku dáme 2 polévkové lžíce náplně. Placku přeložíme a lehce přitiskneme okraje k sobě.
  • 5
    Na plech položíme pečící papír a na něj dáme všechny naplněné enchiladas. Pečeme na středním roštu přibližně 15 minut.
  • 6
    Podáváme teplé, ozdobíme jemně pokrájenými bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.