Pikantní okurky
15 min.
Ingredience
- 400gramůOkurky
- 1decilitrOcet vinný červený
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceCukr moučkový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyPepř citronový
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
42 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
815 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mladé salátové skleníkové okurky omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, poté vložíme do mísy. V druhé misce smícháme 1 dl octa s 2 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 špetkami soli, 2 špetkami černého pepře, 2 špetkami citrónového pepře a zálivku dobře promícháme. Omyjeme petrželku kudrnku a mladý čerstvý kopr. Bylinky omyjeme, drobně pokrájíme. Zálivkou přelijeme okurky, promícháme, přidáme bylinky a znovu promícháme. Okurky před podáváním dáme vychladit alespoň na 30 minut do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.