Pikantní okurky

15 min.
Švédsko

Ingredience

    • 400gramůOkurky
    • 1decilitrOcet vinný červený
    • 2lžíceVoda pitná
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 2špetkySůl
    • 2špetkyPepř bílý
    • 2špetkyPepř citronový
    • 1lžícePetržel kudrnka
    • 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
42 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
815 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé salátové skleníkové okurky omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, poté vložíme do mísy. V druhé misce smícháme 1 dl octa s 2 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 špetkami soli, 2 špetkami černého pepře, 2 špetkami citrónového pepře a zálivku dobře promícháme. Omyjeme petrželku kudrnku a mladý čerstvý kopr. Bylinky omyjeme, drobně pokrájíme. Zálivkou přelijeme okurky, promícháme, přidáme bylinky a znovu promícháme. Okurky před podáváním dáme vychladit alespoň na 30 minut do chladničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.