Pikantní olej z medvědího česneku a chilli

15 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Tuky
25 g
Vláknina
48 mg
Cukr
159 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    3 hrsti listů medvědího česneku dobře omyjeme, vodu z listů setřepeme, pak je osušíme, pokrájíme je na tenké nudličky. Červené i žluté chilli papričky omyjeme, odkrojíme stopky a papričky i se zrníčky drobně nasekáme. V míse je promícháme s medvědím česnekem, směs vložíme do větší skleněné lahve se širokým otvorem. Sklenici naplníme pouze do poloviny, pak přilejeme olej, promícháme, láhev uzavřeme a odložíme ji na 2-4 týdny do lednice.
  • 2
    po této době olej přecedíme přes filtrační papír nebo velmi jemné síto do čistých suchých sklenic (lahví), pokud možno tmavých. Sklenice uzavřeme a odložíme na tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.