Pikantní olej z medvědího česneku a chilli
15 min.
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 13 hrsti listů medvědího česneku dobře omyjeme, vodu z listů setřepeme, pak je osušíme, pokrájíme je na tenké nudličky. Červené i žluté chilli papričky omyjeme, odkrojíme stopky a papričky i se zrníčky drobně nasekáme. V míse je promícháme s medvědím česnekem, směs vložíme do větší skleněné lahve se širokým otvorem. Sklenici naplníme pouze do poloviny, pak přilejeme olej, promícháme, láhev uzavřeme a odložíme ji na 2-4 týdny do lednice.
- 2po této době olej přecedíme přes filtrační papír nebo velmi jemné síto do čistých suchých sklenic (lahví), pokud možno tmavých. Sklenice uzavřeme a odložíme na tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.