Pikantní omáčka s dary moře a těstovinami
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 440gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 600gramůGarnát obecný
- 150gramůOlihně
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 3lžíceVíno bílé
- 150gramůMušle slávky
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
13 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme suroviny. Oloupanou cibuli pokrájíme na plátky, červenou papriku zbavenou stopky a semen na kostičky, červenou chilli papričku a čerstvý koriandr najemno nasekáme, prolisujeme stroužek česneku, okapaná konzervovaná loupaná rajčata rozmačkáme. Dále oloupeme a zbavíme hřbetních cév garnáty, na kroužky nakrájíme olihně.
- 2Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku s mletým kmínem a mletým koriandrem. Když cibule změkne, přidáme rozmačkaná rajčata s rajským protlakem, přilijeme suché bílé víno a na středním plameni dusíme cca 30 minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky pak přidáme oliheň, dusíme ještě 5 minut a potom vložíme garnáty se slávkami a dalších 5 minut směs vaříme. Nakonec přimícháme 2 lžíce čerstvého koriandru a odstavíme.
- 3Mezitím podle návodu na obalu uvaříme barevné těstoviny fettuccine, propláchneme je a rozdělíme na talíře, kde je přelijeme omáčkou s mořskými plody.
- 4Jídlo servírujeme posypané zbytkem sekaného koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.