Pikantní omáčka s dary moře a těstovinami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
13 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme suroviny. Oloupanou cibuli pokrájíme na plátky, červenou papriku zbavenou stopky a semen na kostičky, červenou chilli papričku a čerstvý koriandr najemno nasekáme, prolisujeme stroužek česneku, okapaná konzervovaná loupaná rajčata rozmačkáme. Dále oloupeme a zbavíme hřbetních cév garnáty, na kroužky nakrájíme olihně.
  • 2
    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku s mletým kmínem a mletým koriandrem. Když cibule změkne, přidáme rozmačkaná rajčata s rajským protlakem, přilijeme suché bílé víno a na středním plameni dusíme cca 30 minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky pak přidáme oliheň, dusíme ještě 5 minut a potom vložíme garnáty se slávkami a dalších 5 minut směs vaříme. Nakonec přimícháme 2 lžíce čerstvého koriandru a odstavíme.
  • 3
    Mezitím podle návodu na obalu uvaříme barevné těstoviny fettuccine, propláchneme je a rozdělíme na talíře, kde je přelijeme omáčkou s mořskými plody.
  • 4
    Jídlo servírujeme posypané zbytkem sekaného koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.