Pikantní pekanová jádra
100 min.
Ingredience
- 280gramůOřechy pekanové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 55gramůCukr třtinový
- 40gramůMed včelí
- 7gramůSůl
- 1kusLimetka
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
57 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. Alobalem vyložíme pečicí plech, vystříkáme olejem ve spreji. Rozložíme na alobal půlky jader pekanových ořechů, vložíme plech do trouby a 10 minut je pražíme, dvakrát je přitom promícháme, zabráníme tím jejich připálení.
- 2Během pražení si připravíme hmotu na jejich obalení. V mikrovlnné troubě 30 vteřin rozehříváme máslo ve velké míse. Přidáme med, sůl, skořici, hnědý cukr, kajenský pepř, nastrouhanou kůru z jedné limety, ušleháme nahladko.
- 3Pražené ořechy sesuneme do mísy s hmotou na obalení, kterou teplo z ořechů rozehřeje. Mícháme, dokud se ořechy hmotou zcela neobalí, vysypeme je na alobal na plechu a rozetřeme do stejnoměrné vrstvy. Vrátíme plech do trouby a pečeme 10 minut, během pečení je dvakrát promícháme, hmota okolo ořechů bude bublat, při míchání proto dáváme pozor, aby každá půlka jádra byla ochucovací hmotou obalená rovnoměrně. Vyjmeme plech z trouby a necháme na něm ořechy vychladnout.
- 4Po vychlazení rozlámeme případné hrudky. Získali jsme 350 gramů křupavých pikantních kandovaných jader, která uchovávaná v uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží při pokojové teplotě až měsíc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.