Pikantní pstruh na víně a rajčatech

50 min.
Maďarsko

Ingredience

      • 800gramůPstruh
      • 20gramůHarissa pasta
      • 100gramůProtlak rajčatový
      • 1kusCibule
      • 40gramůSádlo škvařené
      • 3decilitryVíno červené
      • 1gramPaprika mletá pálivá
      • 30mililitrůCitronová šťáva
      • 9gramůSůl
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    492 kcal
    Bílkoviny
    43 g
    Tuky
    23 g
    Sacharidy
    11 g
    Vláknina
    455 mg
    Cukr
    2 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Očištěné poloviny pstruha potřeme solí a pálivou paprikou, pokapeme citronem a necháme na tácu uležet.
    • 2
      Mezitím osmažíme na sádle cibuli nasekanou nadrobno dorůžova, zalijeme vínem, přimícháme rajčatový a paprikový protlak, promícháme a krátce povaříme.
    • 3
      Vložíme pstruhy a velmi pozvolna na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas ryby přelijeme omáčkou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.