Pikantní pstruh na víně a rajčatech
50 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 20gramůHarissa pasta
- 100gramůProtlak rajčatový
- 1kusCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 3decilitryVíno červené
- 1gramPaprika mletá pálivá
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 9gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
455 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné poloviny pstruha potřeme solí a pálivou paprikou, pokapeme citronem a necháme na tácu uležet.
- 2Mezitím osmažíme na sádle cibuli nasekanou nadrobno dorůžova, zalijeme vínem, přimícháme rajčatový a paprikový protlak, promícháme a krátce povaříme.
- 3Vložíme pstruhy a velmi pozvolna na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas ryby přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.