Pikantní rybí opečky
30 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé rybí
- Těstíčko
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůLupínky kukuřičné
- 4lžícePepř 4 barev
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 2špetkyKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 mg
Postup přípravy
- 1Rybí filé bez kostí omyjeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Do misky dáme hladkou mouku, rozdrcené kukuřičné lupínky, čerstvě nahrubo pomletý pepř 4 barev, sladkou a pálivou papriku, kmín a sůl podle chuti. Směs dobře promícháme a obalíme v ní kousky ryby.
- 2V pánvi rozpálíme větší množství oleje s máslem, na něm ze všech stran postupně osmažíme kousky filé dozlatova, dokřupava.
- 3Podáváme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.