Pikantní salát s krevetami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salát nakrájíme, rajčata spaříme, oloupeme, dužninu nakrájíme, přidáme k salátu. Papáju oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na plátky a čtvrtinu přidáme k zelí. Chilli papričky nakrájíme na tenká kolečka, polovinu přidáme k ostatním spolu s uvařenými fazolkami (600 ml voda). Do směsi přimícháme dvě třetiny rozdrcených solených pražených arašídů. Listy špenátu rozložíme na okraj ploché misy, doprostřed upravíme řádně promíchaný salát a uvařené krevety.
  • 2
    Příprava zálivky: Rybí omáčku smícháme s limetovou šťávou a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Dle chuti opepříme a zálivkou salát pokapeme.
  • 3
    Navrch salátu dáme zbývající plátky papáji, kolečka chilli papriček, rozdrcené arašídy a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.