Pikantní salát s krevetami
30 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 4lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstŠpenát listový čerstvý
- 2kusyRajčata
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPapaya
- 2kusyChilli paprička
- 60gramůOřechy burské pražené
- 130gramůKrevety tygří - loupané
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Salát nakrájíme, rajčata spaříme, oloupeme, dužninu nakrájíme, přidáme k salátu. Papáju oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na plátky a čtvrtinu přidáme k zelí. Chilli papričky nakrájíme na tenká kolečka, polovinu přidáme k ostatním spolu s uvařenými fazolkami (600 ml voda). Do směsi přimícháme dvě třetiny rozdrcených solených pražených arašídů. Listy špenátu rozložíme na okraj ploché misy, doprostřed upravíme řádně promíchaný salát a uvařené krevety.
- 2Příprava zálivky: Rybí omáčku smícháme s limetovou šťávou a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Dle chuti opepříme a zálivkou salát pokapeme.
- 3Navrch salátu dáme zbývající plátky papáji, kolečka chilli papriček, rozdrcené arašídy a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.