Pikantní salát s kuřecím masem

140 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
18 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z masa odstraníme kůži a přebytečný tuk a vložíme do větší nádoby. Potřeme rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a lžící oleje. Necháme 1 - 2 h marinovat. Poté maso osmahneme cca 3 - 4 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 2
    V kastrůlku povaříme kokosový krém s rybí omáčkou, limetkovou šťávou a palmovým cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a pak hrnec odstavíme.
  • 3
    Maso nakrájíme na plátky, přidáme na plátky pokrájené vodní kaštany, opražené kešú oříšky, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané limetkové lístky a citronovou trávu, nakrájený galgan, najemno nasekané chilli papričky bez semínek, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a mátové lístky.
  • 4
    Salát přelijeme kokosovým dresinkem, důkladně promícháme. Na talíře naaranžujeme salátové listy, rozdělíme na ně salát, dozdobíme snítkami koriandru, případně nakrájenými chilli papričkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.