Pikantní salát s kuřecím masem
140 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1kusLimetka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceCukr palmový
- 115gramůKaštany vodní
- 4kusyŠalotka
- 1kusChilli paprička
- 2kusyCibulka jarní
- 5kusůMáta
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaGalgan
- 1kusCitronová tráva
- 4kusyKafirové listy
- 0,5hrnekKokosový krém
- 0,5hrnekKešu oříšky pražené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
18 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Z masa odstraníme kůži a přebytečný tuk a vložíme do větší nádoby. Potřeme rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a lžící oleje. Necháme 1 - 2 h marinovat. Poté maso osmahneme cca 3 - 4 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2V kastrůlku povaříme kokosový krém s rybí omáčkou, limetkovou šťávou a palmovým cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a pak hrnec odstavíme.
- 3Maso nakrájíme na plátky, přidáme na plátky pokrájené vodní kaštany, opražené kešú oříšky, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané limetkové lístky a citronovou trávu, nakrájený galgan, najemno nasekané chilli papričky bez semínek, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a mátové lístky.
- 4Salát přelijeme kokosovým dresinkem, důkladně promícháme. Na talíře naaranžujeme salátové listy, rozdělíme na ně salát, dozdobíme snítkami koriandru, případně nakrájenými chilli papričkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.