Pikantní slaneček s bílým pepřem
20 min.
Ingredience
- 1kusSlaneček
- 2krajíceChléb celozrnný žitný
- Nálev
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceCukr krystal
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 1kusChilli paprička
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Slanečka nejdříve zbavíme vnitřností tak, že ho ostrým nožem rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Vyčistíme, odřízneme hlavu a vložíme do hrnce se studenou vodou na 10 - 12 hodin.
- 2Připravíme nálev: do rendlíku nalijeme 1 dl octa, přidáme 2 lžíce vody, 2 polévkové lžíce cukru, velkou očištěnou cibuli (nakrájenou na drobno), půl lžičky čerstvě pomletého bílého pepře a půl lžičky mletého nového koření. Nálev povaříme asi 5 minut a necháme ho vychladnout. Slanečka vyjmeme z vody, osušíme, zbavíme kůže, podélně rozřízneme a vykostíme. Nakrájíme zešikma tenké řezy. Šalotky očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Snítky kopru omyjeme a vodu setřepeme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a rozkrájíme na velmi tenké nudličky. Kousky slanečka dáme do skleněné misky, přelijeme studeným nálevem, ozdobíme šalotkou, snítkami kopru, chilli papričkou a necháme slanečka marinovat 2 - 3 hodiny. Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.