Pikantní slepičí polévka s kokosem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 3gramyCitronová tráva
- 3gramyGalgan
- 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 10gramůKari pasta
- 1gramLimetka
- 0,45litrVývar drůbeží
- 300mililitrůKokosové mléko
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10mililitrůOmáčka rybí
- 10mililitrůLimetková šťáva
- 600gramůKuřecí prsa
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 20gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
17 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli, česnek a očištěnou chilli papričku nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme v pánvi wok na arašídovém oleji. Přidáme nasekanou citronovou trávu a galgánový kořen, kari pastu, listy limetky, zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme 15 minut povařit. Přilijeme kokosové mléko, smetanu, promícháme a 5 minut povaříme. Kuřecí maso osušíme a spolu se žampiony nakrájíme na proužky a přidáme do woku. Zalijeme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a sterilovanými rajčaty. Zakryté 15 minut necháme na mírném ohni vařit. Podáváme s nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.