Pikantní smažená ryba
25 min.
Ingredience
- 1špetkaChilli koření mleté
- 15mililitrůLimetková šťáva
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaSůl
- 455gramůPlatýz - filety
- 1kusLimetka
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
734 mg
Cukr
514 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvě vymačkanou šťávu z limetky, chilli koření, kurkumu a sůl smícháme v míse. Mísa musí být natolik velká, aby se do ní vešly i filety. V této směsi necháme rybu naloženou půl hodiny.
- 2Na pánvi na středním plameni rozpálíme olivový olej, dáme rybu a smažíme 4-5 minut, dokud nebude spodní strana hotová.
- 3Obrátíme a pečeme další 3 minuty. Necháme dodělat, dokud nebudou filety křupavé.
- 4Ozdobíme limetkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.