Pikantní smaženky s dýní
25 min.
Ingredience
- 180gramůDýně
- 1kusJablka
- 1kusCitrony
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř citronový
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,25decilitrMléko polotučné
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
51 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytou dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupeme, nahrubo nastrouháme do misky. Omyjeme jablko, rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupané strouháme do misky k dýni, promícháme. Omyjeme chemicky neošetřený citrón, osušíme a nakrájíme na osminky.
- 2Do druhé mísy vložíme mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl, pepř, nastrouhanou citrónovou kůru, zázvor, mleté chilli a mléko. Těstíčko rozmixujeme ručním mixérem do hladka. Do těstíčka zamícháme dýni s jablkem.
- 3V pánvi rozpálíme na správnou teplotu dostatečné množství oleje (podle velikosti pánve). Lžicí nabereme dýňové těsto, opatrně klademe malé hromádky do oleje, smažíme přibližně po minutě z každé strany do zlatova. Smaženky vyjmeme z oleje, dáme je na papírovou utěrku okapat. Podáváme s nakrájeným citrónem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.