Pikantní smaženky s dýní

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
51 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupeme, nahrubo nastrouháme do misky. Omyjeme jablko, rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupané strouháme do misky k dýni, promícháme. Omyjeme chemicky neošetřený citrón, osušíme a nakrájíme na osminky.
  • 2
    Do druhé mísy vložíme mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl, pepř, nastrouhanou citrónovou kůru, zázvor, mleté chilli a mléko. Těstíčko rozmixujeme ručním mixérem do hladka. Do těstíčka zamícháme dýni s jablkem.
  • 3
    V pánvi rozpálíme na správnou teplotu dostatečné množství oleje (podle velikosti pánve). Lžicí nabereme dýňové těsto, opatrně klademe malé hromádky do oleje, smažíme přibližně po minutě z každé strany do zlatova. Smaženky vyjmeme z oleje, dáme je na papírovou utěrku okapat. Podáváme s nakrájeným citrónem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.