Pikantní smažený ovčí sýr
22 min.
Ingredience
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 500gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusSalát římský
- 1kusCitrony
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceOlej chilli
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
6 g
Cukr
595 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme hladkou mouku, sůl, čerstvě pomletý pepř 4 barev a směs promícháme. Ovčí tvrdý sýr nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Obalíme je v připravené mouce. Omyjeme salát, vodu setřepeme a listy osušíme. Omytý a osušený citron nakrájíme na osminky.
- 2V pánvi si rozpálíme olivový olej s chilli olejem a plátky sýru osmažíme z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat. Servírujeme na talíři ozdobené listy salátu s plátky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.