Pikantní sýrový koláč
90 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůOvesné vločky
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 250gramůŠunka dušená
- 250gramůSýr Parmezán
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 70gramůMáslo čerstvé
- 30gramůTuk
- 200mililitrůSmetana sladká 12%
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do připravené mísy nasypeme mouku, ovesné vločky a prášek do pečiva. Smícháme se špetkou soli, na plátky nakrájeným máslem a vejcem. Vše důkladně promícháme a uložíme do ledničky.
- 2Dortovou formu vymažeme tukem a vložíme těsto, ze kterého nezapomeneme vytvarovat 2 centimetry vysoký okraj.
- 3Těsto několikrát propíchneme vidličkou až na dno a dáme na deset minut předpéct.
- 4Mezitím si smícháme na proužky nakrájenou šunku se strouhaným sýrem, nasekanými žampiony a na kostičky nakrájenou cibulí. Dále si připravíme smetanu, kterou smícháme se dvěma vejci.
- 5Lehce opečené těsto vyndáme z trouby a posypeme směsí co nejrovnoměrněji. Poté vše zalijeme smetanovým krémem, který jsme si vytvořili.
- 6Koláč pečeme cca 45 minut při teplotě 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.