Pikantní tuňákový salát
15 min.
Ingredience
- 100gramůSalát kadeřavý
- 150gramůTuňák v oleji
- 60gramůBaby kukuřice
- 60gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50gramůSýr balkánský
- 2kusyRajčata
- 1kusCibulka lahůdková
- 0,5kusOkurka salátová
- Zálivka
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 100mililitrůJogurt bílý
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z omytých salátových listů setřepeme vodu, pak salát potrháme do mísy. Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a maso přidáme k salátu. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme v sítu odkapat. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, omytá, na kostky pokrájená rajčata, očičtěnou lahůdkovou cibulku, kterou jsme nakrájeli na tenké nudličky a na kostky pokrájenou salátovou okurku. Zeleninu zlehka promícháme.
- 2V hrnku smícháme jogurt se solí, pepřem, utřeným stroužkem česneku, hořčicí a nadrobno pokrájeným čerstvým koprem. Jogurtovou zálivku nalijeme na zeleninu, promícháme a salát hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.