Pikantní větrníky

37 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
589 mg
Cukr
694 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu mléko, vodu a máslo. Pak do něj vsypeme mouku a vařečkou mícháme, až se hmota odlepuje ode dna a vytváří kompaktní hroudu. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Jedno vejce rozkvedláme a zapracujeme do těsta, přidáme druhé vejce a zpracujeme, aby bylo těsto vláčné. Nakonec zapracujeme do těsta nastrouhaný sýr, nasekanou jarní cibulku i s natí, sůl a pepř.
  • 3
    Z těsta uděláme lžící 8 stejných hromádek, rozložíme je na vymazaný plech v odstupu 5 cm od sebe. Pečeme v rozehřáté troubě na 220°C asi 25 minut do zlatohněda. Při pečení neotvíráme troubu.
  • 4
    Větrníky podáváme teplé s máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.