Pikantní větrníky
37 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceMléko plnotučné
- 50gramůMáslo bylinkové
- 4lžíceVoda pitná
- 80gramůMouka polohrubá
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř cayenský
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25lžíceSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
589 mg
Cukr
694 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu mléko, vodu a máslo. Pak do něj vsypeme mouku a vařečkou mícháme, až se hmota odlepuje ode dna a vytváří kompaktní hroudu. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Jedno vejce rozkvedláme a zapracujeme do těsta, přidáme druhé vejce a zpracujeme, aby bylo těsto vláčné. Nakonec zapracujeme do těsta nastrouhaný sýr, nasekanou jarní cibulku i s natí, sůl a pepř.
- 3Z těsta uděláme lžící 8 stejných hromádek, rozložíme je na vymazaný plech v odstupu 5 cm od sebe. Pečeme v rozehřáté troubě na 220°C asi 25 minut do zlatohněda. Při pečení neotvíráme troubu.
- 4Větrníky podáváme teplé s máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.