Pikantní větrníky plněné ovocem
80 min.
Ingredience
- 75gramůMáslo čerstvé
- 125gramůMouka polohrubá
- 150gramůSýr Čedar
- 100gramůMango
- 2kusyHrušky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůMléko polotučné
- 10gramůCukr krupice
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej stolní
- 5gramůSůl
- 50gramůKompot brusinkový
- 5kusůVejce slepičí
- 5gramůPepř cayenský
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
867 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mléko, 75 ml vody a máslo přivedeme k varu. Naráz přisypeme mouku, a neustále hněteme až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající 4 vejce a sýr.
- 2Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme větrníky. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut.
- 3Větrníky vyjmeme, rozpůlíme a necháme odpařit. Oloupané ovoce, nakrájíme na kostičky a ihned smícháme s citronovou šťávou, octem, olejem, solí, cukrem a kajenským pepřem, brusinkovým kompotem a sekanou chilli papričkou. Větrníky naplníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.