Pilaf po marocku

30 min.
Maroko

Ingredience

    • 375gramůRýže dlouhozrnná
    • 1lžíceřepkový olej
    • 4kusyCibulka jarní
    • 1lžíceKoření Orientální
    • 250gramůHrášek mražený
    • 125gramůRozinky tmavé
    • 60gramůMandle
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
669 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky nakrájené na kolečka restujeme 2 minuty na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve wok pánvi.
  • 2
    Ve slané vodě uvaříme dlouhozrnnou rýži, 10-12 minut, vodu scedíme.
  • 3
    K orestované cibulce nasypeme marocké koření a promícháme. Pak přidáme uvařenou rýži, rozmražený hrášek, opláchnuté rozinky, pražené mandlové hoblinky, vše prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.