Pilaf po marocku
30 min.
Ingredience
- 375gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžíceřepkový olej
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceKoření Orientální
- 250gramůHrášek mražený
- 125gramůRozinky tmavé
- 60gramůMandle
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
669 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky nakrájené na kolečka restujeme 2 minuty na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve wok pánvi.
- 2Ve slané vodě uvaříme dlouhozrnnou rýži, 10-12 minut, vodu scedíme.
- 3K orestované cibulce nasypeme marocké koření a promícháme. Pak přidáme uvařenou rýži, rozmražený hrášek, opláchnuté rozinky, pražené mandlové hoblinky, vše prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.