Piniové tolárky
42 min.

Ingredience
- Na potření a posypání
- 6lžicŽelé rybízové
- 3lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůOříšky piniové
- 150gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceZakysaná smetana
- 3gramyCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nakrájeným studeným máslem a se zakysanou smetanou. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu.
- 2Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší kolečka (průměr asi 4cm.) Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
- 3Kolečka pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 4Kolečka po dvou slepujeme k sobě rybízovým želé. Tolárky uložíme těsně vedle sebe a hustě posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.