Pinoli krém s kakaem a jahodami
60 min.
Ingredience
- 10gramůDýňová semínka
- 5gramůKakao - prášek
- 100gramůJahody zahradní
- 10gramůOříšky piniové
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůCukr krupice
- 1lžíceMáta
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a 15g cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme piniové oříšky a pražená dýňová semínka.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 30min v troubě předehřáté na 140C. Poté plát necháme vychladnout a nalámeme na kousky.
- 3Mezitím připravíme krém. Ušleháme smetanu, přidáme zbytek cukru a kůru nastrouhanou z poloviny citronu.
- 4Rozdělíme na dezertní talířky, proložíme kousky křupavých plátků, dozdobíme nakrájenými jahodami, posypeme kakaem a lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.