Pinolky
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 75gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 4lžíceSirup Golden
- 90gramůOříšky piniové
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
444 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, 60 g másla a 40 g cukru. Rukama vypracujeme hladké těsto.
- 2Těsto rozdělíme na 16 kousků, které natlačíme do formiček o průměru 4,5 cm. Použijeme hlubší formičky na košíčky nebo speciální plech s vytvarovanými košíčky.
- 3Zbytek másla zahřejeme v pánvi, až se zcela rozpustí, odstavíme, do másla přidáme sirup, vejce a zbytek cukru. Do košíčků na těsto rozdělíme pinie, na ně vlijeme vyrobený sirup.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Hotové necháme ve formičkách ztuhnout, potom je vyndáme a necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.