Piráti
40 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 100gramůČokoláda bílá
- 100gramůFondán
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůTvaroh tučný
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
201 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Bílou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
- 2Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme do čokolády a po vyjmutí necháme trochu oschnout.
- 3Z bílého a hnědého fondánu vytvarujeme pirátům oči, pásky přes oči, nosy a pusy. Z červeného fondánu vytvarujeme šátky na hlavičky.
- 4Všechny vytvarované díly přitiskneme do ještě vláčné čokolády na kouličkách.
- 5Hotové figurky necháme oschnout.
- 6Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 7Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 8Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 9Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 10Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.