Pirohy s ovčím sýrem
55 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrVoda pitná
- 500gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
28Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
564 mg
Cukr
48 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a olej a uhněteme hladké, přiměřeně tuhé těsto (podle potřeby přidáváme vodu), které necháme odležet. Mezitím připravíme náplň z vajec, nastrouhaného ovčího sýra a mléka, vše důkladně promícháme v misce. Z těsta uválíme středně silný plát, z něhož hrnkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na každé kolečko navršíme lžičkou náplň v přiměřeném množství, aby se, když kolečko přeložíme, nevytlačovala ven. Okraje přeloženého kolečka stiskem mezi prsty důkladně spojíme a vzniklé pirohy klademe na vymazaný plech. Nakonec je všechny potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.