Pirožky s povidly
28 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 150gramůPovidla švestková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
107 g
Cukr
112 mg
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na tenkou placku, ze které vykrajujeme menší skleničkou kolečka. Doprostřed každého vložíme lžičku povidel, kolečka přehneme napůl, okraje přimáčkneme. Pirožky házíme do vroucí vody, vaříme 6 - 8 minut. Scedíme, necháme okapat, rozdělíme na talíře. Polijeme rozpuštěným máslem, posypeme vanilkovým cukrem a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.