Piškotová bábovka s rumem
60 min.
Ingredience
- 110gramůCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyRum
- 110gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
426 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V míse mícháme moučkový cukr, citronovou kůru a žloutky asi 20 minut. Za stálého míchání přidáme po lžičkách rum. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků střídavě s hrubou moukou.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.
- 3Upečenou bábovku necháme chvíli vychladnout ve formě a potom ji opatrně vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.