Piškotová bábovka s rumem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
426 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse mícháme moučkový cukr, citronovou kůru a žloutky asi 20 minut. Za stálého míchání přidáme po lžičkách rum. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků střídavě s hrubou moukou.
  • 2
    Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.
  • 3
    Upečenou bábovku necháme chvíli vychladnout ve formě a potom ji opatrně vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.