Piškotová bomba

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 120gramůPiškoty cukrářské
    • 4lžíceDžem rybízový
    • 60gramůSušenky Club - máslové
    • 75mililitrůSherry brandy
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30gramůMandle
    • 400gramůKompot broskvový
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slijeme broskve a schováme šťávu. Broskve pokrájíme na menší kousky, odložíme stranou.
  • 2
    Piškoty slepíme po dvou rybízovým džemem. Dno hlubší mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch dáme broskve a sušenky. Postříkáme sherry
  • 3
    a broskvovou šťávou, necháme nasáknout a připravíme pudink.
  • 4
    Smícháme žloutky, cukr a kukuřičnou moučku. Ohřejeme mléko a nalijeme do něho žloutkovou směs. Za stálého míchání zvolna vaříme, až pudink zhoustne. Zakryjeme jej na povrchu fólií, aby se neutvořil škraloup, necháme trochu zchladnout.
  • 5
    Pudink nalijeme na piškoty, sušenky a broskve na míse. Přikryjeme fólií, necháme vychladit.
  • 6
    Šlehačku ušleháme dohusta a rozetřeme ji na pudink. Posypeme mandlemi, podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.