Piškotová bomba
35 min.
Ingredience
- 120gramůPiškoty cukrářské
- 4lžíceDžem rybízový
- 60gramůSušenky Club - máslové
- 75mililitrůSherry brandy
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr moučkový
- 300mililitrůMléko polotučné
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůMandle
- 400gramůKompot broskvový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Slijeme broskve a schováme šťávu. Broskve pokrájíme na menší kousky, odložíme stranou.
- 2Piškoty slepíme po dvou rybízovým džemem. Dno hlubší mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch dáme broskve a sušenky. Postříkáme sherry
- 3a broskvovou šťávou, necháme nasáknout a připravíme pudink.
- 4Smícháme žloutky, cukr a kukuřičnou moučku. Ohřejeme mléko a nalijeme do něho žloutkovou směs. Za stálého míchání zvolna vaříme, až pudink zhoustne. Zakryjeme jej na povrchu fólií, aby se neutvořil škraloup, necháme trochu zchladnout.
- 5Pudink nalijeme na piškoty, sušenky a broskve na míse. Přikryjeme fólií, necháme vychladit.
- 6Šlehačku ušleháme dohusta a rozetřeme ji na pudink. Posypeme mandlemi, podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.