Piškotová polévka
70 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 2kostkyBujón zeleninový
- 60gramůMouka polohrubá
- 1kusMrkev kořen
- 60gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
590 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme kostky bujonu, očištěnou a jemně nastrouhanou mrkev a vaříme. Do misky rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 40 g másla, pět žloutků a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, kypřící prášek, sníh z pěti bílků, osolíme, zamícháme a směs vylijeme na zbytkem másla vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený piškot vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a studený nakrájíme na 2cm hrubé pásky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou horkou polévkou z bujonu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.