Piškotový dort s jablkovou nádivkou a rumovou polevou
75 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- Krém
- 250gramůJablka
- 170gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 80gramůMandle
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,13litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 200gramůCukr moučkový
- 0,13lžíceVoda pitná
- 3lžíceRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
4 g
Cukr
98 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozdělíme do 2 vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme 2 plásty. Hotové vyklopíme, necháme vychladnout, spojíme jablkovým krémem a přelijeme rumovou polevou.
- 3Na krém udusíme doměkka jablka ve vodě se 100 g cukru a šťávou vymačkanou z citronu. Prolisujeme žíněným sítem. V míse umícháme do husté směsi zbytek cukru se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, přidáme prolisovaná jablka, strouhané mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme a naplníme dort.
- 4Na polevu utřeme cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.