Piškotový dort s jablkovou nádivkou a rumovou polevou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
4 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozdělíme do 2 vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme 2 plásty. Hotové vyklopíme, necháme vychladnout, spojíme jablkovým krémem a přelijeme rumovou polevou.
  • 3
    Na krém udusíme doměkka jablka ve vodě se 100 g cukru a šťávou vymačkanou z citronu. Prolisujeme žíněným sítem. V míse umícháme do husté směsi zbytek cukru se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, přidáme prolisovaná jablka, strouhané mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme a naplníme dort.
  • 4
    Na polevu utřeme cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.