Piškotový dort s pudinkovým krémem
75 min.
Ingredience
- Krém vanilkový
- 250gramůTvaroh tučný
- 300gramůCukr moučkový
- 37gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko polotučné
- Na formu
- 200lžičekMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka bezlepková
- Těsto
- 4kusyVejce slepičí
- 160gramůMouka bezlepková Mantler
- 30gramůCukr krystal
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3441 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
342 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
970 mg
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Těsto: vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, vodu a cukr vymícháme do pěny, do ní vmícháme postupně mouku a nakonec opatrně tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali lžičkou másla a vysypali lžící mouky. Těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova, upečený a vychladlý korpus prořízneme a promažeme pudinkovým krémem uvnitř dortu i na jeho povrchu. Hotový dort necháme v lednici uležet, aby na něm ztuhl krém. Dort podáváme studený z lednice jako moučník při domácích oslavách.
- 2Pudinkový krém: uvaříme půl litru vanilkového pudinku bez cukru. Necháme vychladnout buď za stálého míchání nebo tak, že pudink přikryjeme pokličkou či talířem, aby se nám na jeho povrchu nevytvořil škraloup. Poté v moučkovém cukru rozmícháme kostku másla a studený nesladký pudink s tučným měkkým tvarohem důkladně promícháme. Pudinkový krém necháme v lednici asi 5 minut ztuhnout. Nakonec krémem natřeme vnitřek dortu i jeho povrch.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.